Kunder / Kirker

 

Stouby kirke

Folie på Præstetavle

 

Hornum Kirke

Præstetavle

 

Daugård kirke

Forgyldning af præstetavle og nummertavle

 

Nebsager Kirke

Præstetavle renoveret med nyt navn

Barrit Kirke

Barrit Kirke har forestået en mindre renovering, og står klar til genåbning d. 1 søndag i advent 2023. Historien bag kirkebænkene er der kun få der kender. Malermester Henning Gydesen i Hyrup, var i 1971 manden bag udseendet, som vi kender på bænkene i dag. Han var meget vovet og havde en helt specielt kunstnerisk tilgang til udsmykningen. Henning fik daværende arkitekt Exner fra Århus med på ideen om dette “jern” udtryk, hvor alle mulige maleteknikker er fremhævet. Dit Lille malerfirma fik den store ære, at reparere og retuschere bænkene anno 2023 - altså 52 år senere. Vildt at malerarbejde kan laves så stærkt og godt, og stadig skabe opmærksomhed - kæmpe ros til vores malermester Henning gydesen
Selvfølgelig inviterede vi ham “med på job”. Vi fik hele historien om dengang, alle teknikkerne og farveblandingerne. Ja, fortællingen om hvilken bænk han først malede. Tusind tak til Henning Gydesen (92 år) dejligt at du stadig har gnisten i malerfaget, og alt det du har lært os. Christina (på billederne) er udlært i 1996, og jeg selv i 1992. Jeg er så heldig at ha Christina med i mit skønne team af dygtige malersvende, og jævnligt minder vi hinanden om vores gode læretid.
Renovering af “glammehuller” til Barrit Kirke
Gammel kirkedør

Langskov Kirke

Forgyldningsarbejde med 22 karat bladguld
Efter fjernelse af den gamle lak og maling viste det sig, at der var udskiftet træ i den gamle kirkedør i forbindelse med reparation efter et indbrud. Det kan være svært at skjule igen, men de ældste egeplanker blev bleget 2 gange med 9 dele brintoverilte og 1 del 3 dobbelt salmiakspiritus. De nye planker bejses gyldenbrune så de matcher de gamle. Tilsidst afsluttes med 2 gange gylden træolie.

As kirke

Gennemgribende renovering af kirken. Al træværk blev opmagasineret i lejet lokale under renoveringen. Egetræsdele blev udskiftet, bejdset og lakeret.
Renovering af As Kirkedør på begge sider

Stouby Kirke

Gammel kirkedør danner blæner og bobler. Døren afrenses og skrabes. Der grundes med en hæfteprimer, hvorefter der males med vinduesmaling. Efter fjernelse af den gamle lak og maling viste det sig, at der var udskiftet træ i den gamle kirkedør i forbindelse med reparation efter et indbrud. Det kan være svært at skjule igen, men de ældste egeplanker blev bleget 2 gange med 9 dele brintoverilte og 1 del 3 dobbelt salmiakspiritus. De nye planker bejses gyldenbrune så de matcher de gamle. Tilsidst afsluttes med 2 gange gylden træolie.

Vrigted kirke

Kirkelågen var meget nedbrudt og afskallet. Behandles derfor med grunder og 2 gange vinduesmaling.

Klakring kirke

Træværk i kirketårnet
Kirkedør i Klakring kirke

 

Rårup Kirke

Skodder og låge
Dit lille malerfirma | Borgergade 6, 7140 Stouby  | Tlf.: 40234803